top of page
  • RvW

Fouten in de software van de nieuwe Polestar 2

"Gelukkige" eigenaren van de gloednieuwe Polestar 2, moeten terug voor een storing in de software. Er zit een fout in waardoor de elektrische auto plotseling kan stilvallen. Al meer dan tweeduizend auto’s van dit nieuwe merk zijn opgeroepen.


Ineens geen stroom meer, waardoor de auto helemaal stilvalt is het probleem. dit meldt Polestar in een verklaring. Door de fabrieksfout in de controle-module van de batterij-energie. De rijders hebben nog wel invloed op de besturing, remmen en de veiligheidssystemen. Wie onderweg tot stilstand komt, kan de pechhulpservice oproepen met de Connect-knop in de dakconsole van zijn voertuig.

De terugroepactie betreft alle 2189 Polestar 2-modellen die tot nu toe zijn geleverd. Het merk is dit jaar voor het eerst op de markt. Bezitters moeten hun auto naar een servicepunt brengen voor een handmatige software-update die het probleem moet verhelpen. In de toekomst zal dit via de internetverbinding van de Polestar gaan zodat men niet meer naar een servicepunt hoeft. Polestar adviseert daarnaast in de werkplaats meteen ook het koplampniveau van de auto te controleren, omdat dit in de fabriek foutief afgesteld kan zijn en het dimlicht dan te hoog schijnt.


54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page