top of page
  • Foto van schrijverMartin de Boer

Wrappen en de RDW, wat moet je weten!

Bijgewerkt op: 24 sep. 2020

Carwrappen is hot, het is zo populair dat je soms weken moet wachten voor een afspraak. Verander je mooie auto in een special of een nog stoerdere bak, net even anders dan de buurman. Kan dat zomaar? En waar moet je op letten met je autoverzekering en RDW?  

Verplicht melden bij het RDW

Op je kentekenbewijs staat de kleur geregistreerd. Als je de kleur wijzigt, ben je wettelijk verplicht omdit bij de RDW te melden. Je kunt dit eenvoudig doorgeven via dit online formulier van de RDW. Ook een tijdelijke carwrap moet je aangeven.


Controleer de dekking van je autoverzekering

Bij een standaard WA verzekering is registratie niet nodig. De wijziging van de kleur heeft geen invloed op de premie. Je bent namelijk alleen verzekerd voor de schade van de tegenpartij. Ervaar jij een beschadiging door toedoen van een ander dan krijg je natuurlijk dit via de verzekering vergoed. Het kan natuurlijk geen kwaad om de nieuwe kleur bij je verzekeraar te melden.


Carwrapping mee verzekerd als accessoire

Als je schade aan je auto hebt moet de folie verwijderd worden om de auto te kunnen herstellen. Het verwijderen van folie en lijmresten en het aanbrengen van een nieuwe carwrap, kan behoorlijk in de kosten lopen. Neem daarom contact op met je autoverzekeraar om na te gaan of je carwrap meeverzekerd is met je accessoires. Als dat niet zo is, kun je vaak je accessoires-dekking tegen betaling uitbreiden. 

Occassion kopen?

Als je een occasion koopt heeft de vorige eigenaar de auto misschien laten omkleuren. Ook dan is het belangrijk om de registratie bij het RDW en de dekking van je casco-verzekering te checken.

36 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page